کارکرد فیلتر تصفیه آب خانگی
دستگاه های تصفیه آب زیر سینکی با استفاده از جدیدترین روش های تصفیه که بر اساس جداسازی ذرات معلق و محلول از آب به طریق فیزیکی پایه ریزی شده عمل می نماید ، مراحل این تصفیه یا جداسازی بشرح ذیل است :
1) مرحله اول تصفیه آب :خام یا آب لوله کشی شهری بعد از اتصال به این سیستم وارد یک فیلتر سختی گیر می شود که از جنس الیاف پرزدار ساخته شده است. در این فیلتر عمده ذرات معلق تا حدود %98 که دارای حجمی بالای 5 میکرون هستند جذب این فیلتر الیافی شده و از آب جداسازی می شوند. شما بعد از مدت زمان کوتاهی تغییر رنگ این فیلتر بواسطه جذب ذرات ریز خاک ، شن و سایر ذرات معلق در آب را با چشم خودتان مشاهده می نمائید. تصاویر زیر مقایسه بین یک فیلتر نو و یک فیلتر که 3 ماه از عمر آن سپری شده را نمایش می دهد.
2) در مراحل دوم و سوم تصفیه آب ، ذرات معق در آب جذب یک فیلتر از جنس کربن اکتیو دانه بندی و یک فیلتر از جنس کربن اکتیو به شکل بلوک استوانه ای شده می شوند. مکانیزم عمل جداسازی به این صورت است که کربن موجود در این فیلتر ها که از چوب نارگیل تهیه شده و در لایه انتهایی ملکول های خود دارای مقادیر زیادی الکترون آزاد است . در حین عبور از روی این سطوح به جداسازی املاح محلول از ملکول های آب و اتصال به ذرات کربن به وقوع می پیوندد. در این مراحل جداسازی بخش عمده ای از ذرات ، آنیون ها و کاتیون های موجود در آب اتفاق خواهد افتاد.
فیلتر چهارم تصفیه آب ، این سیستم یک فیلتر از جنس کاغذ ممبران است. این فیلتر که به صورت خاصی طراحی شده قادر است ذرات باقیمانده در آب را تا حجم 0001/0 میکرون از آب جدا نماید ، در این مرحله کلیه ذرات ریز ، میکرو ارگانیسم ها ، جلبک ها ، لارو ها ، کیست ها ، میکروب ها و ویروس های احتمالی در آب از آن جدا شده و آب علاوه بر تصفیه شدن از ذرات به لحاظ بهداشتی نیز پاکیزه و بهداشتی شده و در یک تانک ذخیره خواهد شد.
فیلتر مرحله پنجم تصفیه آب ، یک فیلتر از جنس کربن اکتیو می باشد که در آن مجدداً آنیون ها و کاتیون ها ی بر جای مانده در آب تا این مرحله از آن جدا شده و باعث بهبود مزه و بوی آب خواهد شد.
مرحله ششم یک فیلتر مینرال است که با افزودن املاح معدنی به آب باعث بهبود کیفیت آب شده و در تأمین سلامتی مصرف کننده بخصوص بچه های در حال رشد و پیر مردان و پیرزنان نقش اساسی ایفا می نماید.